18. heinäkuuta 2015

Kuvia kissanpennun ensimmäiseltä illalta

Kissanpentu on ollut kotona jo ainakin pari kolme viikkoa nyt (vasta?), mutta olen alkanut jo tottua siihen. Tänäänkin heräsin siihen kun sellainen kevyt karvapuikula tulee nuuskimaan pärstääni ja nukkuu sen jälkeen kerällä kainalossa.

Olen vain kuvannut, kuvannut, ja nyt myös videoinut paljon tuota täystuhoa. Videoita en vaan voi julkaista koska en osaa muokata enkä ladata niitä mihinkään (pitäisi tehdä uusi YouTube -tili?). Mutta se siitä... Asiaan.

Se on ihan tavallinen maatiaiskissa. Se paras kissa siis. Ruskeatabbynäkin vielä, että on ihan villin näköinen otus. (Ennen tätä meillä on ollut tasan yksi naaraskissa ja tasan yksi ruskeatabby - kummatkin samassa kissassa. Jännä sattuma taas kerran.)
 Neiti on myös hyvin, hyvin sosiaalinen ja tykkää olla sylissä, tulee usein itsekin sylkkyyn. Erikoista sinänsä, en ole tottunut näin sosiaalisiin ja sylissäolosta tykkääviin kissoihin kotona, mutta ei se mikään paha homma ole! Päin vastoin. 

________________________________________________________________________________

Eli siis kuvia ensimmäiseltä illalta ja yöltä, mistä neiti Lauha on toki jo melkoisesti kasvanutkin. Valitan myös heti ensiksi, etteivät kuvat ole teknisesti lähelläkään huippua. Kissanpentu liikkuu jatkuvasti eikä sen juttuja voi ennakoida hirveän hyvin, eikä ainakaan huoneessani ole niin hyvä valaistus (koskaan) että saisin mitään laatua kortille ilman salamaa. Tai silläkään - automaattiasetuksiin oli tyytyminen näiden kuvien kanssa, kun pentu ei suostunut nukkumaan vaan seikkaili pitkin huonetta, könysi syliini, leikki ihan kaikella ja suurin osa ajastani menikin sen vahtimiseen. "Kunnon" asetusten salamat eivät toimi ilman himmentimiä (ts. ne ovat liian voimakkaita, kuvat palaa puhki), eikä minulla ole mitään kunnollisia himmentimiä vaan noita tylsiä paperiaskarteluja siihen tarkoitukseen. En viitsinyt edes kokeilla siis. Kirkastin kuvia jälkikäteen koneella.

- Ihan ensimmäinen kuva "Lauhasta". (Kissan nimi on kasvattajan antama, ei kehdattu vaihtaa.) Sohvan alla se siis oli, murisi ja sähisi sieltä. Eli ei näy tässä.


- Ensimmäinen ruokailu jossain muualla kuin sohvan alla - minun huoneessani. Ihan vaan siksi koska Amppu ja hänen ruokahalunsa ja kissanpennun jännitys uudessa paikassa. Rottapehmo on kokoa 1:1 ja tämä kuva tulee varmaan toistumaan myöhemmin, kun kissa kasvaa. (Kuvan oik. yläreunassa on tuolinjalka - tuolin alla oli sanomalehtien päällä pieni hiekkaloota, tietysti.)


- Kyllähän kymmenviikkoinen on vähän liian nuori muuttamaan, mutta ehdottomasti parempi näin kuin kuusiviikkoisena... Ei ollut oma päätös. Kissa on ollut tosi rohkea ja luottavainen jo parin illan jälkeen.
- Pitäisi ehkä opettaa se pois pehmorotan tappamisesta, koska haluan itse hankkia rottia joskus aikanaan. Nythän olisi vielä mahkuja ehdollistaa pois jyrsijänmetsästyksestä.

- Ja sorry noista pinkeistä sukista tuolla patterilla, en edes tiedä minkä ikäinen olin kun ripustin ne sinne kuivumaan (kyllä, on asioita jotka eivät vaan koskaan muutu!). Pitäisi uhrata ne lemmikeille nyt kun tämä riiviö vielä mielellään sukkia tappaa.
- Tämä kuva naurattaa. Lauhan asento ja ilme. Ha.


___________________________________________________________________________

Joo tommosta se oli. Kansiossa on vielä lisää kuvia, mutta ne eivät enää mukailisi otsikkoa vaan olisivat jo niitä seuraavien iltojen kuvia. Kissanpentuhuumassa kun olen, niin tulen ehkä lähiaikoina julkaisemaan nimenomaan Lauhasta ja muista lemmikeistä kertovia tekstejä. Peukkureistakaan kun ei kuvia silleen ole, kun ei tarvitse kiirehtiä niiden osalta missään (ja yritän pitää kuvauspaussia) - mutta kissanpentu kun kasvaa aikuiseksi vain kerran, niin toki otan edun irti kameran omistamisesta ja tallennan sen sekoiluja visuaalisesti mahdollisimman tehokkaasti.

Näitä on kiva sitten muutaman vuoden päästä lueskella, että ai niin, tommonen pikkurutale sekin kissa silloin oli.
- No, vähän myöhempi kuva. Vain yksi kuva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.