Mie

Naaraspuolinen ihmislajia edustava taide-eliö Savosta.

Ikää on vähän päälle laillisen täysi-ikäisyyden, ja silti olen mielelläni absolutisti. Elämässäni ei ole pääpiirteissään mitään muuta kun taidetta ja elukoita, joita yhdistelen aina.

Joudun liian usein selittämään ihmisille, mikä on tortilloni eli stomppi eli paperikynä.

Eli piirrän eläimiä (ja anthroja, ei typeriä ennakkoluuloja kiitus), ja myös kirjoitan niistä. Viime vuodet ovat kuluneet erityisesti hevosia, kissoja ja rottia miettien. Ja tiede uppoo kanssa, ja sivistyssanasto. Tykkään kielistä ja kielioppi on mielenkiinnon kohteena, vaikken kovin kielitaitoinen otus olekaan enkä (tietoisesti) kirjoita aina ihan "oikein". Meikä tykkee myös arkkitehtuurista, ajattelee mahdollisuuksien mukaan ekologisuutta ja etiikkaa, tykkää psykologiasta ja lukee sairauksista, kehittelee maailmoja, lokeroi kaikkea ja on perfektionisti ja pienoismallari.

Että jos jutustella haluaa, tuossa on jotain mistä ehkä saatan osata puhua jotain. Jätin taiteen tarkoituksella sen kummemmin määrittelemättä, koska se on hyvin laajasti ymmärrerttävä asia.

Kuluttamani musiikki kuuluu varmaankin genreen rock näin yleisimmin. Myös klassista kuluttelen ja rokin mukana maistuu jotain muitakin genrejä joita en osaa ehkä siitä erotella.
Bändilaumaan kuuluu: Die Ärzte, Rammstein, Apulanta, Aerosmith, CMX, Danny Elfman (ja Oingo Boingo), The Damned, Emigrate, Green Day, The Killers, Mor ve Ötesi, My Chemical Romance, Nina Hagen, yms.

Talossa on nyt ihmisten lisäksi kaksi kissaa ja koira. Rottia hankkisin kunhan elämäntilanne sallii, mutta tuskin sallii pitkiin aikoihin.

Olen erityisesti muovaillun, kolmiulotteisen taiteen eli kuvanveiston perään. Maalaustaidettakin arvostan kun se on käsin tehty, ja sitä tulee kanssa harrastettua melko usein riippuen fiiliksestä. Digitaalitaide ei ole miun juttu, ja harmi kun iso osa nykyihmisistä ei piirräkään ilman ns. piirtopöytää. Kun teen kuvia käsin, teen artblockin takia enimmäkseen lyijytäytejkynällä luonnoskirjaan.

Piirtämistä olen harrastanut koko elämäni, joten mietin nykyisin aika usein, miten sellainen ihminen näkee maailman, joka ei koskaan piirrä. Vaikeaa kuvitella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.