27. heinäkuuta 2015

Uusia kuvia ikivanhasta suomenhevoskustomista

Pitkästä aikaa pienoishevosjuttujakin.

Joo eli, tarkoitus olisi änkeä blogiin vähän enemmänkin näitä hevosmallikuvia, kun tuppaan kuvaamaan näitäkin välillä paljon. Ja kuvista hyvin harva lopulta menee DeviantARTin puolelle, kun olen niin nirso niiden teknisen puolen takia.


Nyt julkaisen jo vähän aikaa sitten ottamiani kuvia hevosesta nimeltä Tammukka, joka siis on vanha kustomi jostain vuosien takaa. Mistä lie 2010 tai aiemmin ollut tuollaisenaan hyllyssä. Heppa on kaukana lempimallista, mutta onpahan yhdenlainen perussuokki kuitenkin, mitä nyt lakkapinnasta huolimatta on vähän kulunut naamastaan. Ja minähän en ole niitä retouch -tyyppejä jotka alkavat sekoittelemaan täsmälleen oikeita värisävyjä jonkun pikkujutun korjaamiseen (varsinkaan vanhasta kustomista)...

Tuo maalipinta on siis se hirvein osa. Massapuolessa ei ole niin ihmeellisyyksiä näkyvissä, tuolloiseen tasooni nähden taitaa varsinkin jouhitus olla harvinaisen laadukasta ja hyvän näköistä (joskaan en osaa vieläkään tehdä nättejä karvoja).
Maalista piti sanoa siis se, että tietysti sävytykset ovat jossain muualla kuin pinnassa, eli niitä ei ole ollenkaan. Tai yritinhän minä silloin, kun tuohon päälle hinkuttelin akvarellikynällä, mutta enpä älynnyt että olisin hinkutellut vain vatsalinjaan pangare -kuvion aikaansaamiseksi. Ei sillekään enää voi mitään, lakkapinta tappoi koko moskan lopulta. Onhan se tuollainen perus kellertävänsävyinen liinakkorautias sentään. Mutta lakkapinta teki siitä limaisen oloisen, hyi. Kuvistahan se ei tule esille, mutta muutoin Tammukalla on aina sellainen kökkö 'loimi' päällä kun on hyllyssä, suojaa sitä kolhuilta ja itseäni turhalta käsienpesulta. Liika lakka on aina liikaa, opin sen joskus.

Naama ja kaviot lienee edelleen ihan OK tasoa itselleni, en käsitä miksi niiden kanssa on aina niin vaikeaa. Nykytapoihinhan kuuluu silpoa noin puoli lärviä pois hevoselta että saan muovattua nenukit kunnolla, ylimääräinen muovi olisi vain tiellä siinä.

Älkää kysykö miksi raapustelin sen kupeeseen BBR joskus aikoinaan. Se on vaan yhden tallin lyhenne, ja se talli siis kuuluu siihen maailmaan johon nämä hevoset... sijoittuvat ja jota silloin tällöin kehitän eteenpäin. Ja niitä talleja on siis useita ja kaikki hevoset pyrin joskus hankkimaan sinne (maailmaan) kustomaation kautta tai ostamalla (jos löytyy enää hyviä Schleichejä, niiden laatu on nykyään ihan hirveän huono).
Mutta en käsitä miksi se logo piti tehdä hevoseen. Ei ne polttomerkitkään tuollaisia ole, eikä niitä edes tehdä suomenhevosille. Pennun mieli oli pennun mieli.  

Tykkään vielä nykyäänkin siitä, miltä suomenhevoset näyttävät ja millaisiksi siis halusin ne aina kustomoida - paksukaulaisia, melko jytkyjä ja isopäisiä. (Laatikkopää.) Systeemi ei hirveästi ole tainnut muuttua, mutta nykyään panostan myös siihen miltä se runko näyttää, ja teen sellaisia tynnyrihevosia vaikken saakaan massaa näyttämään hirveän hyvältä (lohkeilee joskus... Eikä vaan muovaudu niin hyvin kuin esim. oikea ihana savi).



- Tiedän, ei saisi ylivalottaa. Valkoiseton kuva vaan on aika kontrastiton tai hämärä miusta. (Pyramidi korvienvälissä hevosella, jee. Siltä tuo otsaharja näyttääpi.)


- Noh... Nyt kun kahtelee vähän, niin on sillä ihan nätti pää miusta. Sellainen suokkipää. Millään muulla hevosrodulla ei ole niin nättiä naamaa kuin suomenhevosella.











Ja olen ihan hemmetin huono keksimään nimiä millekään naaraspuoliselle... Juuri siksi tuonkin nimi on Tammukka. Nykyään olisin odottanut jonkun aikaa ennen nimen laittamistä ylös, koska tuo kuulostaa mielikuvituksettomalta.

Suitsikuvissa olevat suitset tein jonkun aikaa sitten kuvauskäyttöön. Hevosen otsaharja herjaa... Ja eipä nuo päävehkeet itsessäänkään mitään mestarityötä ole, ainakin saisin leikata remminpäitä hiukan lyhyemmiksi. Haluan vaan pitää säätövaraa tarpeeksi, koska suitsia ei voi askarrella sarjatyönä ja hevosilla on hyvin eri kokoisia päitä kuitenkin.
Aion kyllä tehdä myös mustat suitset, koska punainen ei ole miun väri ja se sitäpaitsi pistää liikaa silmään kuvista, jos kaikilla hepoilla käyttää samoja. Mutta mieluummin nuo kuin ei mitään.

Toki kuvaan heppoja riimuillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.