1. syyskuuta 2017

Kilometritekstejä

Jotain tekee mieli julkaista, mutta nuo toistaiseksi työn alla olevat eivät varmaan kerkiä ihan heti valmistua. Kuvatkin pitäisi niihin iskeä, muttakun tekstitkin ovat kesken.

Ei tässä mitään takapakin tapaista ole tapahtumassa. On vaan niin reilusti sanottavaa yhdestä jos toisestakin asiasta. Yksi syy siihen on se kun en nykyisin tunne osaavani löytää sanoja asioille, jotka pelkkinä fiiliksinä olisivat tosi selkeitä. Siksi kai kirjoitan niin monimutkaisesti, ikäänkuin varman päälle siltä varalta jos viesti ei kerrasta uppoa.

Arwi ja Lauha valjasulkoilemassa kesemmällä 2017.

Eli blogi on hiljainen vain siksi, kun teksteillä kestää aikansa valmistua. Saattaa antaa vaikutelmaa kuolevasta blogista, jos tulkkaa tätä epämääräistelyäni vähän pieleen.

En halua kirjoittaa liian vähän, jos aihe on mielestäni puhumisen arvoinen. Jatkan tekstejä pätkissä, joskus jaksaa tehdä monta pitkää kappaletta kerralla ja välillä pari lausettakin on liikaa.

Pelkäilen myös kokoajan, että joku provosoituu jutuistani. Voin ainakin sanoa että en osaa kaunistella, enkä jaksa 'sensuroida' tekstejäni vain siksi, kun niistä sattuu tulemaan ilmi omat asenteeni ja näkökulmani, ynnä mielipiteeni. Jostakin syystä tykkään itse lukea tekstiä, josta paistaa läpi tiukka asenne, varsinkin jos kirjoittaja oikeasti tietää mistä puhuu. Kai se motivoi meikääkin sitten tekemään sanaa sellaisena kuin se tällä luonteella helpointa on. En ole käytöksellisesti sinisilmäinen (geneettisesti vain), mutten toivon mukaan ennakkoluuloinenkaan, ja jos olen niin voin ottaa asioista selvää jos koen siihen syytä.

Yksi juttu, jonka perusteella saatan ehkä joidenkin mielestä olla huono ihminen, on se, että minulla on kriteerejä mm. pienoismallihevosiin liittyen. Olen tästä ihan selvillä, mutta en jaksa paljoa välittääkään, syynä se kun tottahan toki isossa harrastuksessa liikkuu erilaista porukkaa ja jokaisella on omat määritelmänsä sille, mikä luetaan ja miksi. On asioita, jotka ovat harrastuksessa the normaali juttu, mutta minulle ehdoton ei. Enkä voi kirjoittaa ilmi ihan kaikkien mielipiteitä jostakin jutusta, jos harrastus on maailmanlaajuisella tasolla niin iso kuin hevosmallailu on. Eikä minun edes pidä tai tarvitse.

(Huom. tämä teksti ei ole rantti. Kunhan vaan kirjoitan jotain aikani kuluksi... Yritän tässä tappaa flunssaa ennen kuin se iskee kunnolla päälle.)

Amigo sohvalla pesemässä mahaansa.

Lisäksi... Eöö, meikää on taas alkanut potkimaan päähän itsekriittisyys sen pahimmassa olomuodossa, mikä meinaa sitten sitä että en ole pätkääkään tyytyväinen mihinkään, mitä teen. Julkaiseminen on vaikeaa kun löytää jutuistaan pelkästään virheitä, ja päässä pyörii ajatus tyyliä "kun tuonkin olisi voinut tehdä eri tavalla tai paremmin".

Juuri tuon alemmuuskompleksin takia tekstejäkin valmistuu niin epätasaisesti. En ole niihin yhtään tyytyväinen. Kuitenkin olen nykyisin sellainen, etten halua pyyhkiä vaivalla kirjoitettua materiaalia huspois uuden, paremman tieltä, joten saatan jatkaa sen perään lisää tai tehdä kokonaan uuden luonnoksen uusintaversiolle. Kertooko vähän siitä, miksi The Tuherruksessa on luonnoksia noin 80?

Writersblock ei ole kiva ilmiö. Kirjoituslukko. Lätkäse siihen seuraksi vielä artblock eli piirtolukko, oikein hyvä leipä ne! Ei. Niin ja se flunssa.

Ai niin ja hei! Kiitän uutta lukijaa siitä kun päätyi lukijaksi.

Olen myös pikkuhiljaa alkanut tehdä muutosta blogeissani, ei mitään kovin ihmeellistä tai erikoista... Haluan vaan suurentaa kuvat niin, ettei niitä ehkä aina tarvitse klikkiä katsellakseen tarkemmin. Bloggerissa se olisi 'erittäin suuri' ja käytän sitä jo ainakin parissa blogissani sivujen kuvien kokona. Varsinaisiin teksteihin en vielä ole raaskinut laajentaa kuvia, kun en oikeasti ole hyvä näkemään niitä kunnolla. Tai siis hahmottamaan, mitälie. Tässä on vain kauhea homma kun omistan niin monta blogia, jossa saattaa olla useita sivuja ja niissä paljon kuvia tekstin seassa...

(Jo julkaisuihin blogiteksteihin en kuvien kokoa mihinkään vaihtaisi. Muokkaan muutenkin tekstejä vain jos se tuntuu tarpeelliselta, muutoin haluan että bloghailuhistoriani voi vähän näkyä, kerta asiat muuttuvat ajan kuluessa muutenkin.)

Tosin voin huomauttaa, että omistan myös sellaisia blogeja, joita en enää päivitä, kun niihin en ole jaksanut koskea enää pitkään aikaan. Se ei ole kyllästymistä (mikä usein mainitaan syyksi siihen kun jonkun blogi kuolee), vaan esimerkiksi jaksamattomuutta - Kissanketaleetkin jäi päivittämättä alunperin siksi, kun en yksinkertaisesti pysynyt kärryillä siitä, mitä olen jo julkaissut, enkä jaksanut muokata valtavia kuvamääriä hirveällä tahdilla.

Olen tuossa Kaven kanssa paljon keskustellut (jos minulta kysyy), ja ollaan todettu että pitäisi The Tuherrukseen jotain kuvataiteellista materiaalia aiheuttaa, esimerkiksi tutorialien (tai narinoiden...) muodossa. Pitäisi laittaa kaikki ideat ylös, kun niitä on niin paljon. Sitten jaksan vielä kitistä kun en keksi mitään kirjoittamista... Blaah. Olishan tuota vaikka kuinka!

Pääpaino on siis vieläkin, ja tulee toivottavasti aina olemaan, kuvataiteella ja pienoismallihevosilla. Kissojen ohella ne ovat asiat joilla elän. (Toki mie syönkin joskus jotain.) Blogit taas eivät ole mikään elämän suola, mutta en osaa olla enää ilmankaan kun olen vuosia tämän kanssa tapellut ja saanut sen, mitä joskus halusin: yhden blogin jota työstää aina kun siltä tuntuu, elämäntapana, ei niinkään vakavana juttuna vaikka ei tämä mikään pikkukeppanajuttukaan ole. Vaikka pidän valtaosan taide-elämästä vain ja ainoastaan itselläni, on blogeilla iso merkitys, ja ne toimivat yhtenä motivoivana juttuna. Motivaatio on tärkeää taidejutuissa. Muuten karkaa järki.

Musca eräällä lenkillä kesemmällä 2017.

Syökää suomalaista luomuhunajaa. Se on terveellistä. 

6 kommenttia:

 1. Ennen provosoiduin herkästi kaikista teksteistä, mutta mykyään olen sitä mieltä, että blogissa saa näkyä kirjoittajan mielipiteet ja näkemykset. Muuten blogi/teksti on aika tylsä.

  Itselläni on se ongelma, että haluaisin kirjoittaa pidempiä tekstejä, tuntuu että kaikki jää niin lyhyeksi... En ole saanut aikaiseksi kommentoida blogiisi, ja liityin vasta vähän aikaa sitten lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kökkö kommentti, hyppii aiheesta toiseen, mutta halusin siis sanoa että blogisi yksi niistä harvoista blogeista, mitä luen. Ja tykkään blogistasi paljon. :)

   Poista
  2. Minä en provosoidu toisten teksteistä (koskien tekstin sävyä, terävyyttä, vahvoja mielipiteitä), mutta juurikin pelkään että toiset provosoituvat minun teksteistäni. Enkä edes tiedä käykö niin koskaan, haah. Olen suorasanainen.

   Kai joidenkin kirjoitustapa vain on sellainen, että osa tekee lyhyttä ja osa (minä) ylipitkää tekstiä. Arvostan itse sitä jos ihminen pystyy tiivistämään olennaiset jutut lyhyeen tekstiin. Jos kirjoittaa ensin ne pääasiat ja katsoo sitten, jospa sine sekaan voisi heitellä vielä jotain enemmän ja vähemmän oleellista (lihaa rangan ympärille, eli lisätietoa olennaisen ympärille)? Lauseita ei kannata turhaan pidentää väkisin, koska se näkyy läpi (kokemusta on). Parastahan olisi jos saisi päälle kunnon kirjoituspuuskan, inspiksenä voi olla toinen blogi tai jokin aihe, joka vaan mieleen tulee. Aiheita ja pätkiä voi myös kerätä talteen tulevan varalle, listata paperille ja päähän ylös. En tiedä osasinko auttaa. D: Olisihan tämäkin kyllä jonkinlainen artikkeliaihe, he ha...

   Kiitus. :) Saatat olla ilmeisesti "piilossa oleva" lukija, jollainen itsekin joillekin olen (vaikken ehkä haluaisi olla)?

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä ja joo, luen blogia Google + profiililla, mutta kommentoin bloggerprofiililla.

   Poista
 2. Tähän tekstiin on vaikka mitä sanottavaa. Kaikkea en ihan julkisesti tänne tule kirjoittamaan, yksityisesti laitan osan asiasta.
  Mutta, koen että esim mielipiteillä ja niiden näkyvyydellä voi esim provosoida ihmisiä ajattelemaan laajemmin. Asioita on aina hyvä pohdiskella ja erilaisia mielipiteitä yrittää ymmärtää. Toisaalta jos jonkun blogaajan mielipiteet paistavaat läpi ja ne saavat lukijan todellakin provosoitumaan tai ärsyyntymään voi blogin lukemisen jättää pois päivänjärjestyksestä. Itse olen osan blogeista joutunut poistamaan lukulistalta kun kirjoittajan arvot olivat liian suuressa ristiriidassa omieni kanssa. Meni koko maku blogeihin.
  Toisaalta joka blogilla on oma lukijakuntansa, ja koen ettei jokaisen ihmisen jota vähänkään aihe kiinnostaa tarvitse siihen kuitenkaan kuulua. Ei siis ole loppujen lopuksi negatiivinen asia jos porukka poistuu blogista kirjoittajan mielipiteiden takia.
  Ja sitten vielä se, että blogi on kirjoittajan oma blogi, ja silloin kirjoittaja saa mielestäni julkaista just sellaista sisältöä kuin haluaa. Tietenkin lakia yms noudattaen, mutta näin yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta juu, tietoisesti voi provosoida. Itse en ole tainnut sitä harrastaa, joten jos joku vetää palkokasvia nenään teksteistäni niin se on ollut sattumaa. :D Mieki kyl arvostelen ihmisten mielipiteitä ja ties mitä, kun luen, mutta juurikin huomioin siinä sen, että mielipiteet ja näkökulmat eroavat ihmisittäin paljon.

   Blogi on kirjoittajansa virtuaalista reviiriä, ja se tulee ottaa huomioon. Kotonaan saa (ja voi) olla vähän suorapuheisempi, tosin tietenkään blogiin ei kannata lätkiä ihan mitä hyvänsä, tai jos laittaa niin kirjoitustavalla on silloin roolia.

   Poista

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.