4. syyskuuta 2017

Valmistuneita Schleich -kustomeita

Hihkasen nopsaan tännekin parista valmistuneesta Schleich -kustomista. Kaikki aloitin aikaa sitten ja sain valmiiksi vasta elokuussa. Jokaisen valmistusprosessi on ollut periaatteessa sama: osia on tarvittaessa vuoltu pois, sitten lisätty Krea -massaa päälle, minkä jälkeen olen maalannut hevoset akryylimaaleilla. Näiden lakkana toimi Vallejo. Jokainen on jo julkaistu Kuvikkoon, jossa on enemmän kuvia ja perusteellisemmat tekstit. (Linkitän heppojen tekstit tähän julkaisuun.)

Kuolettavan lattea automaattisamalaräpsy.

Juustis, siis pitkältä nimeltään Voe Nokare, on Schleichin lipizzatammasta tehty vähän levahtanut voikko suomenhevostamma. Siitä tuli mamma Nuudelille. Tamma on rakenteeltaan läski, mutta osasyy isoon mahaan voi olla sen runsas varsomiskokemus, tiedän että varsamaha voi "jäädä" hevoselle. Silmät ovat hirveät, kerkesin ne kerran jo vissiin tehdä itse uusiksi ennen kuin päätin, etten tykkääkään, joten ilme perustuu pitkälti tehdassilmiin vaan. Häntä on nysä, koska en "ehtinyt" jatkaa siihen lisää jouhta ennen kuin maalauspuuska iski. Juustis on tehty logiikalla 'lisätään massaa ilman että muokataan asentoa tai poistetaan materiaalia', mikä ei selvästikään voi päteä häntiin?


Savage Maisto, entinen uudempi trakehnertamma, on se geneerinen suomalainen hevonen, ruunikko amerikanravuri. Juuri siksihän minä tämän tein, osaksi myös siksi kun lämppäreitä ei muutenkaan hevosmallikansa suosi (niinkuin ei suokkejakaan...) ja todellisessa Suomessa rotu on kuitenkin hyvin tavallinen. Taitaa olla nyt ensimmäinen valmistunut kustomini, jolla on suu auki? Ainakin sille on kiva pukea suitsia, kun kuolaimia ei tarvitse feikkikiinnittää millään typerällä sinitarralla.Sir Vederin, projektinimeltään Veturi, oli alunperin Schleichin tuoreempi clydesdaleruuna. Pitkää nimeä ehdotti alunperin eräs kaverini. Halusin tehdä sille oikein ison muodonmuutoksen, jonka toivon myös näkyvän. Etsikää muutokset itse kuvista, en tässä niitä enää sepitä kun Kuvikostakin löytyy kunnon litaniat. Vanha kimo shire(risteytys?)ruuna.

Unohdan kokoajan mainita, että sen vasen silmä on sininen.


Päitset olivat Veturin jo ennen kuin heppa oli valmis.

Aion jossain välissä ottaa kaikista näistä, ja miksen vanhemmistakin kustomeista, ennen-jälkeen -kuvia joissa niiden seurana ovat OF -mallit. Siis vertailua offien ja kustomien välillä. Tosin tämä on mahdollista vasta kun Schleich -hyllyni muuttaa ateljeehuoneeseen, enkä tiedä, milloin se voidaan tehdä.

Pikku uutisena sellainen, että sainpas uudelleenkirjoitettua ja kuvitettua "Mie" -sivun valmiiksi. Melkein jo unohdin että se piti päivittää loppuun...

6 kommenttia:

 1. Siulla valmistuu näitä niin kivaan tahtiin, kun itseki pääsis noita projekteja saattamaan loppuun. Syyt kyllä tiedät miksi en ole, mutta kai se pitää jossain vaiheessa vaan yrittää pienissä pätkissä tehdä.
  Tykkään Veturin maalausjäljestä kovasti, se on hyvinki nätti. Sir Vederin ja Savage Maiston persoonat on niin parasta! Niinku oonki sanonu, ni tykkään siun töissä siitä persoonasta joka jokaiselta huokuu kuvienkin välityksellä todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No valmistuu ainakin tällä hetkellä. :D Toivosin että pysys yllä myös... Ja tiedän syyt joo. Parempi vähän kuin ei mitään.

   Miustaki ne on omalaatusempia ku tuo suokkitamma, varmaan koska ilmeet poikkeaa paljon OFeista. Yks syy kustomoida... Persoonallisuus on tärkeää.

   Poista
 2. Hei! Tämä tulee nyt puun takaa, mutta onko sinulla e-mailia, johon voisin ottaa yhteyttä? Vaihtoehtoisesti voit lähettää suoraan viestin omaani naravox@gmail.com Mietin olisiko sinulla innostusta olla haastattelussa tästä harrastuksesta pientä lehteä varten tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa täysin omatoimisesti artikkelin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköposti löytyy mutta en halua sitä kaiken kansan silmille (ennen kuin hankin oheen toisen jota voisi levitellä vaikka just harrastusjutuissa), joten voin pistää viestiä sinun osoitteeseesi sitten. Haastattelu kiinnostaa ja se, mihin lehteen se on tulossa. Mutta pistän sähköpostia! Kiitos.

   Poista
 3. Teet oikein persoonallisia kustomeita, ja se siis on mielestäni hyvä asia! :) Itse pitäisi vain rohkeasti aloittaa kustomointi. Ehkä kun viikonloppuna on aikaa, niin voisin ottaa uhrin ja aloittaa. Kiitos muuten siitä, että kirjoitit ilmakuivuvista massoista, ostinkin juuri tuota Kreaa. Olen aloittelija, ja olen vielä aika pihalla kustomoinnista, niin on kiva että on ihmisiä ketkä aiheesta suomeksi kirjoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoa että sepustuksistani on oikeaa apua! Näköjään vanhastakin (päivitystä vailla olevasta) tekstistä on ihmisille hyötyä, mutta siksihän sen alunperin kirjoitinkin. Myöskin tuo Pienoiskavio on toivottavasti avuksi, ainakin alkeiden osalta.

   Voin vinkata, että yksi tapa saada kustomiin omaleimaisuutta on tehdä sille 'katse', eli jättää hippunen silmävalkuaista (eye white) näkyviin, vähän niinkuin yleensä on OF -Breyereillä. Omillani on aina katse juuri tämän takia.

   Poista

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.