27. joulukuuta 2014

Iso terraario Peukkureille

Ajattelin nyt täysissä tylsyyksissäni kirjoittaa ja kuvittaa blogitekstin Peukkureille järjestämästäni terraariosta. Olin kauan metsästänyt sopivaa, ja paremman puutteessa olen tehnyt tai sisustanut muutamat pikkuboksit näiden asumuksiksi. Tapana on yrittää keksiä lisätilaa rotilleni, ja yksi syy on vaan se, että tykkään sisustella terroja ja häkkejä.


- Rexnaaras Kompostori (Komppi) isossa terrassa.Painotan vaan edelleen, että oikeille rotille ei tietenkään terraario sovi. Niillä pitää aina olla mahdollisimman iso ja/tai korkea häkki. 

Mutta koska en osaa tehdä häkkejä (kokeiltu on), joudun tekemään terroja. Ja onneksi nämä käsintehdyt rottani ovat keuhkottomia, joten ne eivät voi saada mycoplasmoosia elinoloistaan, ha ha.

-

Iso terra on siis suunnilleen kämmeneen mahtuva: pituus 10 cm, leveys 8 cm ja korkeus kannen kanssa yli 6 cm.

Ison boksin elämä lähti siitä, että ostin tuollaisen boksillisen pumpulipuikkoja. Boksin kansi on irrallinen ja siinä on myös olevinaan kätevä luukku, jonka toimivuuden sijaan on helpompaa kyllä ottaa itse kansi irti. Njaa, ei haittane. Ostettuani boksin, tyhjensin sen täytteet eli pumpulipuikot muovipussiin, ja revin sitten irti pakkausselosteet sun muut, siinä skaalassa kuin irti lähti (liimat jäi!) ja lopuksi pesin sen huolella. Pitää vielä ehkä joskus yrittää paremmin pestä noita tahmoja pois, ne häiritsevät... Lopullinen työstö alkoi sitten kotona (ostelen kaikkea käyttötavaraa kouluviikoilla). Siitä kuvia. (Nämä kuvat tosin ovat omasta mielestäni jotenkin tylsiä ja masentavia... Ei kannattane kuvata automaattiasetuksella harmaata taustaa vasten lampunvalossa? Alempaa löytyy jo kivempia.)

Ja vaikka rottani nyt ovatkin pelkkiä massaisia pienoismalleja, haluan silti taata ilmanvaihdon ja mietin, että saatan repiä terran kannesta luukun irti tai pitää sitä aina auki. Lisäksi sinne näkee paremmin tuolleen.

Jos joskus koskaan milloinkaan ikinä saan tehtyä/rempattua nukkekodin tai tallin mittakaavaan 1:9 (itseasiassa miulahan on sellanen talonraato tuolla, mutta se ei ole alunperinkään ollut nukkis eikä siinä ole lattiaa tai mitään muutakaan kuin katto ja seinät...), tulee ainakin tämä boksi sinne. Onhan minulla nuo ratsastajanuketkin, joten rotat ja hevoset eivät jää hoitajitta. Hehe.

Täytteiden materiaalit:
- Kuivike: jotain puusilppua mitä joskus sain koulusta pienen muovipussillisen, ja jota olen näitä terroja varten vielä pätkinyt saksisysteemillä.
- Ruokakuppi: tehty Fimo Air -massasta käyttäen muottina korutarvikerasian pakkauksesta leikattua kippoa. Maalattu akryylimaalilla siniseksi ja lakattu mattapintaisella Heyda -servettilakalla.
- Vesikuppi ja vesi: taitaa olla juuri se kippo jota käytin ruokakupin muottina. Veden yritin tehdä täyttämällä kipon kiiltävällä lakalla... Älä kokeile. Äläkä kokeile vähän väliä siveltimen karvatomalla päällä, onko lakka kuivaa, koska puolikuiva lakka voi tuntua muovailuvahalta ja jäädä muotoonsa, eikä se edes kiillä tai kuulla läpi kuivana. Toivottavasti saan sen irti ja korvattua jollain älykkäämmällä (esim. oikealla vedellä).
- Ruoka: Helmimassanpaloja, jotka maalasin akryyleillä ja lakkasin kiiltäviksi näyttämään muka joltain märkäruoalta. En jaksa edes yrittää tehdä mitään rotanruoan näköistä vielä... Massa on muuten väriltään kirkkaanpunaista, ja välttääkseni proteiinipommitetut massarotat maalasin ruoat imitoimaan viljamaisia värejä. Jotain koodiroskaruokaa ehkä, pääsee helpoimmalla kun ei edes mieti...
- Pesäkoppi: pikkuinen kukkaruukku, joka on juuri sopivasti myös vähän rikki (sattuma). Omistan näitä ruukkuja useita, ja käyttelen niitä muunmuassa massarottieni kuivumisalustoina.

Kuvissa näkyvät rotat: Laskuvirhe, Inofensivo ja Appelsiinikarkki.


- Kas näin ne liimat näkyy, ja tuntuu. Ja täytteet mukana tietysti.


- Sivusta näkyy paremmin. Luulisinpa, että tämä on se kulma josta tätä pitäisikin katsoa, mikäli boksi ikinä tulee sijaitsemaan jossain muualla kuin "lattialla".


- Laskuvirhe se siellä. Varmaan tuntuu hullulta olla yksin terrassa, koska rottien pitäisi olla laumassa ja häkissä.


- Siinä näkyy ruokaa. Ehkä opin joskus panostamaan siihenkin enemmän. Olisin muuten periaatteessa voinut maalata tuon kissanruoan näköiseksi, koska rotille voi sitäkin syöttää, mutta siinä olisi sellaisenaan ollut liikaa proteiinia. Joten, olkoon nyt olevinaan jotain sekasotkuruokaa, jossa on vähän kaikkea.


-Kokonaiskuvaa.


- Vesikipon idea on, että en halunnut tehdä taas epäonnistunutta vesipulloa. En osaa tehdä niitä sitten yhtään, vaikka olen tehnyt... Koska aina ne hajoaa eikä niitä saa kiinni tuonne koppiin millään järkevällä tavalla. 
Mutta haluan kyllä, että tuo feikkivesi menee vaihtoon. Syy lakan käytölle oikean veden sijaan oli nimittäin se, kun haluan suojella rottiani siltä; silkkimassa ei ole kuulemma vedenkestävää. Kyllä se olisi lakattuna (Heydalla), ehkä, mutta en viitsi kokeilla koska testaamiset (en tokikaan testannut mihinkään rottaani, vaan ylijäämäpaloihin ja muihin keskinkertaisuuksiin) todistivat massan muuttuvan härskin tuntuiseksi ja nihkeänkiiltäväksi.


- Closeup-ruokaa. Nami nami. Tiedänpä vaan, että kun ikinä saan ostettua valkoista helmimassaa, teen siitä rotille puuroa! Ja ehkä noille niiden isännillekin... Hmm. Ehkä myös hevosille. Pöllikää ideani.


- Ruukussa Appelsiinikarkki, kameraa kurkkimassa Inofensivo.


- Yksi uusimmista ja kuvauksellisimmista sekä onnistuneimmista Peukkureistani, Appelsiinikarkki.


- Kavereilta näyttää. Inofe härkkii kun toinen syö.


- Tunnelmakuva...
-

Semmosta se. Voi olla, että ensi kerralla tulee joko kuvatulva kissoista tai kuvatulva Peukkureista. Molemmat teen kuitenkin joka tapauksessa jossain välissä.

Olen kanssa välillä miettinyt, pitääkö kohta tehdä erikseen oma blogi Peukkureille... Nyt taas kun mietin tätä, olen sitä mieltä että ei, koska tämä blogi on jo muutenkin aika hiljainen. Ja mieluummin pidän yhtä blogia kaikelle kuin erittelisin joka asialle erilliset blogit. Enkä edes osaa siirtää postauksia blogista toiseen (joo, miusta se olisi tarpeen jos perustaisin jollekin vanhassa blogissa olleelle teemalle erillisen blogin), ja se kuulostaa sellaiselta tutulta urakalta että ei järki... Tietty se voisi sujua niin, että kopsaan vaan kaiken HTML -koodiroinan sinne toisaalle?

- Neulatyyny, vaaralliseen häkkiinsä kaulapannalla ja ketjulla köytetty pieni ja surkea otus. (Vanhempaa kuvasatoa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.