17. lokakuuta 2016

Randomikaakki sivusta, tutoriaali

Kun mie kirjotan kuvieni yhteyteen termin tutoriaali, sitä ei ehkä kannata pitää täytenä tutoriaalina. Tarkoitus on vain näyttää miten piirrän jotain tai miten joku yksittäinen kuva on paperille tupsahtanut, ei niinkään opettaa ketään piirtämään. En ole siinä hyvä, vaikka olenkin höpissyt ties kenelle hevosen anatomiasta ja vaikka horisonttiviivoista.

Tässä ei ole mitään sen kummempaa kuin kuvasarja siitä, kun kerran päätin tallentaa jonkun aivan merkityksettömän rakennekuvan tekoprosessin. Ja sekin kuva meni lopulta pieleen, vaikka luonnostelin sen olevinaan "oikein"... Kaikkee sitä on. Yleensä juuri ne mihin yrittää panostaa menevät juuri pahiten mönkään. 

Suunnilleen näin mie luonnostelen hevosen.

Lineart aloitettu.
Varjostukset.


Varsinainen "julkaisukelpoinen" versio valmistuneesta kuvasta.


Rupesin nyt analysoimaan, mikä kaikki on pielessä tuon kuvan kanssa. Itsehän ei piirtäjä kämmejään yleensä näe, ja toisaalta taas joku omasta mielestä hyvä voi toisten mielestä olla täysi fiasko. Itse muunmuassa rupesin miettimään, onko kuvan konilla liian lyhyt kaula (ja pieni pää?) vai liian pitkä selkä, ehkä molemmat? Tiedän, että takajalat ovat ylitaipuneet ja elukan olemus on muutenkin vähän häiritsevä ja hiukan epähevosmainen. Varjostukset ja lihakset olen tehnyt tyypillisesti päin takapihamme metsää, mitä laatuun tulee. Olen nykyisin ihan anatomiasokea, kun piirrän hevosia, osasin lihakset ulkoa ehkä 7 vuotta sitten kun niitä aivan hulluna tutkailin ja opettelin.

Mikä siinä sitten on oikein? Ehkä se, ettei se omaan silmääni tuo liikaa mieleen esim. koiria; lievät tyylittelyni esimerkiksi tuon yleiskolemuksen, ilmeen ja epäsuhtaisuuksien kanssa johtuvat siitä, että pystyn moooonta vuotta hevosia piirtäneenä ja kaikkea (rotuja, asentoja, eleitä, rakennetyyppejä) kokeilleena mieltymään johonkin yksittäiseen pikkujuttuun jota muut eivät näe. Kuten tuo ilme, joka johtuu värittömästä silmästä, ja hontelosta kaulasta sekä pullottavasta vatsasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.