8. lokakuuta 2016

Hevonsilmä, tutoriaali

Tämä on nyt se simmututoriaali, josta toisessa tutorialissa mainitsin. En tiedä kenen silmä se on ja miksi, mutta töissä tuonkin vaiheet tallensin ja mustekynä oli väline. Anatomiassa on vaikka sun mitä kämmejä, aina, mistä syystä en nauti silmänympärysten piirtämisestä.

Olen myös oikeasti unohtanut kokonaan, miten hevosensilmä piirretään 'oikein'... Niistä tulee yleensä liian pyöreitä, ripset vaan tungen jonnekin koska ne pitää olla mutta en käsitä miten. Kaikki silmäluomien rypyt olisi kiva osata, mutta en tajua niitäkään enää. Olkoon missä on, pääasia että on yksityiskohtia.

Parhaimmat piirtämäni silmät ovat sellaisia karikatyyriyden ruumiillistumia, että on vain vähän ihmisiä jotka saattavat tykätä vastaavanlaisista näyistä taiteessa. Niitä näkyy yleensä pilalle jalostetuilla koirilla, jos haluaa oikeasta eläimestä bongata... Jos piirrän niitä hevosille, kyse on vain ison luokan tyylittelystä, kyllä ne samat anatomiat kuitenkin oikeissa silmissäkin on. Mutta terveemmän näköisenä.

Julkaisukuntoisin versio valmistuneesta versiosta.Tämäkin pääsi jo dA -galleriaani.


Mietin tässä vaan, että mihinköhän vaiheeseen on blogi edennyt sitten, kun julkaisen tämän postauksen? Ikinä ei tiedä, ainakaan jos on tällainen enosaamitäänentiedämitenihmistenkanssaollaan -tyyppi ku mie.

Tähän väliin tekisi vielä mieli mainita, että olisin kiinnostunut sepittämään jotain neuropoikkeavuuksista ja siitä, mitä ne minun elämässäni ovat. Jos lukijoita kiinnostaa, voisin koostaa jotain informaatiota asiasta. Olen kyhännyt aiheesta jo useamman luonnoksen, mutta en ole kokenut niiden julkaisua ajankohtaiseksi, koska, no, en tiedä miten ihmiset siihenkään suhtautuisivat. (En osaa edes kirjoittaa nyt - taaskaan.) Parempaa tietoahan ihmisten omat kirjoitelmat ovat verrattuna johonkin tietosanakirjatyyliseen tiedeartikkeliin, joka ei ehkä ole neuropoikkeavan ihmisen kirjoittama... Viimeaikojen pohdiskelujen päätteeksi vain totean, että aivotoiminnan epänormaalius on väkisin yksi syy siihen, miten huono olen lajitovereiden kanssa. 
Muutenkin saa höläyttää jos haluaa jostakin jutusta lukea, minulla ei ole koskaan ollut mitään punaista lankaa tämän blogin kanssa (tai on, taide keskimäärin, mutta en jaksaisi vain listata kökköjä piirustuksiani...). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.