1. heinäkuuta 2014

Taidepläjäys

Olen nyt saanut skannattua tekeleitä, eli siis piirustuksia. Tuntuu pikkuhiljaa siltä, että skannauksien määrä vain vähenee ajan kanssa, ja en yhtään ihmettele miksi. Kansoita on ainakin 15 kipaletta, roina pitää arkistoida tarkkaan oikeisiin kansioihin ja sitten vielä pitäisi etsiä ne skannattavat. Ei ihme, kun taas skannattuani muistin, etten olekaan skannannut kaikkea mitä aioin...

No joka tapauksessa, tässä krääsää. Kuvatekstihomman päivitin edellisessä pienoishevosteemaisessa blogitekstissä, ja jatkan sitä tästä eteenpäin aina, koska se toimii (ja olen kuvatekstihullu, hehe). Eli siis kuvateksti on ensin, sitten se kuva johon se liittyy. Teknisesti helpompaa järjestellä.

Lisäilen tähän muutakin kuin ihan uusia kuvia, koska minulla ei vain ole tarpeeksi materiaalia muuten (olen nirso ja itsekriittinen).

-----

Hevosia näin ensiksi.


- Varjostukset ovat tärkeitä, ja silmänhuijaustemput hauskoja ja mielenkiintoisia. Tässä mustekynillä töherretyssä konissa mättää pahiten sen koko etuosa, anatomisesti, mutta takaosa ja häntä ovat ihan OK... Kai.


- Käsien eroa: vasemmalla vasen ja oikealla oikea. Näkeehän sen. Ja kaakeissa pieniä anatomisia fiaskoja.


- Demonikaakki, joka ei näytä olevan ihan täysin demoni. Tykkään tuhertaa verta, joten anteeksi verikammoiset. Tekniikkana vesiväri ja muste vesiväripaperille.


- Mustekynillä tehty koninnaama, ihan vain ajankuluksi ja siksi ettei jaksanut keksiä seuraavaa juttua. (Idea yhden piirroksen loputtomaan hinkuttamiseen tuli ystävältäni, ja toimii.) Niin ja tuo musta juttu takana, se ei ole harja!


- Tussitestejä.


- Musteella piherrettyjä jalostuskukkasia (ja yksi virhe jonka huomasin vasta kun olin ladannut tämän DeviantARTiin).


- Random walkereita, joita on liikaa jottako saisi sanotuksi niistä mitään erikoisempaa. Ameriikasta löytyy valitettavasti eläviä esikuvia teemalle.


-

Seuraavaksi kissoja.


- Tullut tehtyä kuvaa Figarosta, sormia nuolevasta kissastani.


- Vanhanpuoleinen vesivärikissa.


- Näin Figaro nukkuu - uskoisin aika monen muunkin kissan nukkuvan samoissa asennoissa.


- Jotain... Sekavaa. Nämä silmä ja naamaluonnos ovat yhdistelmää lyijytäytekynistä (liikaa paksuuksia ja kovuuksia mainittavaksi) ja akvarelligrafiittikynästä.


-

Lopuksi muuta.


- Hiiri, lyijytäytekynä (0,9 HB) luonnoskirjaan. Paperilaatu teki selväksi että tuollaista pehmeää jälkeä voi tehdä; liian terävä kynä repii paperin. Yritin saada hiiren mittasuhteet oikein, mutta rottapiirtäjänä en osaa tehdä korvista aina tarpeeksi isoja...


- Kolme luonnossuttua ilman logiikkaa. Amigo, Figaro, kallokaakki, koiran anatomian käsittämisen yrittämistä (piirteitä Muscasta), kuusi -otuksen suunnittelua ja rääkkivarustetta hevosella... (Kallokaakin ja kuusen paperilla on näköjään myös yksi vasurihevonen.) Tuo kuva, missä Amigolla on viltti selässä, perustuu tositapahtumaan - hännän asennon takia viltti ei valu pois heti vaikka kissa liikkuisi sen kanssa.
- Yritin piirtää urbaania löytöretkeilyä, sitten Figaro paperilaatikossani ja hevonsilmä.


- Ystäväihmisen aloittama (teki luonnokset) ja meikäläisen loppuunsotkema tiikeri kera siivet, taustalla armeijallinen auringonkukkia.


-----

Eiköhän se ollut sitten siinä. Viakeen liittyvät kuvamateriaalit änkeäisin sille varattuun blogiin, en tänne, vaikka niissä ehkä mieluummin julkaistavaa olisikin. Mutta joka tapauksessa, yritän jossain välissä laajentaa mukavuusaluettani piirtämisen suhteen, koska nytkään en ole varmaan kuukauteen (loman vuoksi) piirtänyt kunnolla mitään. Toisaaalta se on hyvä, teen kaikkea muuta (ja kunhan saan vastatilatun dremelin käsiini, alan postaamaan enemmän hevosmallijuttuja!) mikä ruokkii tuota elämäntapaa (ei, se ei ole harrastus) myös.

Jeps, siinä sitä. Pääasiallinen galleriani on deviantARTissa, mutten linkkaa mitään koska en tajua miten bloggerissa linkataan...

- Meidän Musca -koira.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.