26. tammikuuta 2017

Uus banneri heti tammikuusta

Rupes jotenki kynsimään se edellinen banneri, joten tein uuden. Vanhassa oli liikaa värejä ja sekasotkua...

Ajattelin ensiksi, että iskisin kuvan pohjaksi jonkun piirroksen, mihin lisäisin jotain sopivaa mukaan. Lopuksi tulisi blogin nimi siihen kaiken sekaan. No, koska valkoiset taustat ovat harvinaisia muualla kuin tuherruksissani, päätin, että ehkä yksinkertainen on ihan OK tällä kertaa, enkä saanut siihen sovitettua tekstiä kummempaa tuon kuvan lisättyäni.


Kaikessa mutkikkuudessaan tein bannerin näin: avasin ohjelmaan ylisuuren valkoisen "paperin", minkä päälle iskin erilliseksi layeriksi tuon hevosenpään. Olin säätänyt kuvan leveydeksi jotain 500-800 pikseliä, mikä ei tietenkään näy enää sitten kun se on osa taustapaperia. Tässä vaiheessa croppasin kuvan lopulliseen muotoonsa; banneri ei saa mielestäni olla liian kuutiomainen, vaan ennemmin vaakatasoinen otsikkiopalkki vaan. Lisäsin oheen tekstit onnetonta tekstityökalua hyödyntäen (en jaksanut kirjuuttaa niitä kynällä, en ole hyvä siinä ja sitäpaitsi kädet eivät nyt tunnu muutenkaan hyvältä konesuttaamista ajatellen). Lopuksi pistin kuvaan mustat raamit... Ja heti sen tallennettuani tein version, johon säädin violetin sävyn.

Koska kuva oli jo 1:1 koossa sopivan pieni, en enää erikseen lähtenyt sen kokoa muokkaamaan, koska Blogger kummiskin itse pienentää bannerit sopiviksi.

En sitten tajua bannerien tekemisestä oikeasti mitään. Minulle sen pitää olla vain vaakatasoinen kuva, jossa on blogin nimi ja kuvia, jotka kertovat blogin ylläpidosta ja itse sisällöstä edes jotain.  Mihinkään suuren luokan suunnitteluun ja hinkutteluun en rupea, en edes osaa mitään ihmejuttuja enkä välttämättä tykkääkään asioista, joita ihmiset niin usein bannereihinsa (ja ulkoasuihinsa) tunkevat.

Ylipäänsä blogin muokkaaminen ei ole minulle mikään iso monen viikon projekti. En käsitä, miten se voi olla sitä monelle muulle... Värejä, leveyksiä, fontteja, hienosäätöjä sinne tänne... Ei ne minulta paljoa aikaa vie. (Tosin en edes yleensä muokkaa blogia kokonaan uusiksi kerralla. Miksi muokkaisin?)

Piti julkaista tämä jo heti bannerin vaihdettuani, mutta Blogger on jo toista kertaa banneritekstejäni vastaan; kuva ei lataudu (jos en käynnistä konetta uusiksi). Voiko bannerin lataamisella olla siinä roolia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.