17. helmikuuta 2023

Kuvavertailu 5

Jälleen kerran julkaisen jonkun vuosia sitten kirjoitetun tekstin. Sanat eivät kyllä sinänsä ole vanhentuneet, eli tekstissä näkyvät mielipiteet ovat ajankohtaisia. Mitä tämänkertaiseen aiheeseen tulee, olisi mahdollista koostaa siitä vielä rankempi kehityskaarivertailu laittamalla Schleichit nokikkain Breyer traditionalien kanssa. Ehkä joskus!

Tällä kertaa en vertaa eri merkkejä toisiinsa, vaan eri-ikäisiä kuvia samasta mallista.



Mikä näitä kahta kuvaa yhdistää?
Kuvissa on sama hevonen (Schleichin vanhempi hannoverilaisori, HG), ja molemmat kuvat on yritetty saada näyttämään "rakennekuvilta" joissa joku kaksijalkainen on (edes olevinaan) narun päässä.

Mikä näitä kahta kuvaa erottaa?
Kuvien ikä, kuvauskalusto ja -olosuhteet. Ylempi kuva on otettu vuonna... Öööh, 2010? Kamerana oli jokin Canonin pokkari, jonka omistaa äitini. Kuva itsessään on kasasta ensimmäisiä 'oikeita' modellikuvia joita olen räpsinyt. Taustana on harmaa huivi. Riimu on tehty kumilenkeistä ja naruna on ohut ketju, esittäjänä taas yksi Schleichin ritariratsastajista. Kuvan informaatioarvo (saati sitten taiteellisuusarvo) on melko köyhä, vaikka kyllä tuon hepan tuosta tunnistaa jos on siitä muuten kuvia nähnyt.

Alempi kuva on otettu vuonna 2014 Nikon D3100 -digijärkkärillä, jonka sain vuonna 2013. Tuona aikana kuvasin paljon Schleichejä, kun olin niille tackiakin tehnyt ja tavoitteena oli saada jokaisesta päivitetyt peruskuvat (homma jäi lopulta kesken). Tausta on kasattu huovanpaloista, joilla yritin luoda jotain maisemantapaista. Aita on muovinen ja Schleichin valmistama. Riimuun ja naruun on käytetty nahkaa, rautalankaa, ketjua ja korulukko. Kuvan informaatioarvo on lähellä riittävän hyvää, mutta värimaailma on pielessä ja valo on vähän liian tujua (kuva sekä palaa puhki että omaa vähän turhan voimakkaat varjot); hevosen muodot kuitenkin erottaa ihan hyvin, kuva ei vääristä sen mittoja. Luokittelen tämänkin pikselikasan lopulta huonolaatuiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.