26. elokuuta 2015

Vielä maalaamaton savikissa

Tein tämän savikissan koulussa keväällä 2015, kun koulua vielä oli. Ihan hauskaa se saven mählääminen on, itse asiassa en tiedä mitään niin mukavaa muovattavaa edes. Lisäksi kun tämä (normi)savi täytyy polttaakin että se kestää kasassa ja koska tietääkseni sitä ei saa oikein pieninä erinä (ainakaan tuota savilaatua mistä tämän kissan tein) ja sen työstö on hyvin sottaista, en ole oikein innostunut metsästämään mitään kauppaa/nettisivua mistä sitä hankkisi. Savi täytyy myös pitää kosteana koko tekoprosessin ajan ja sen jälkeenkin, ettei se halkeile, enkä itse oikein innostu hirveän pitkistä (ja riskialttiista) tekovaiheista.

Kissan anatomia on vähän kökkö kyllä, pää on hirmu iso. Mutta hauskaa tuota oli tehdä kyllä. Savi meni kevyellä silittelyllä tasaiseksi ja muutenkin homma oli tosi vaivatonta! Ihan käsittämätön materiaali... Miksei kukaan tee tuollaista muovattavuutta askartelumassoihin? Niitä muovatessa hartiat ja hermot ovat kovassa käytössä nimittäin.
Sanon suoraan että tuo naama on myös aika kummallisen näköinen, ainakin joistain kulmista katsottuna. Tassuihin en jaksanut panostaa kun ne eivät edes näy kunnolla, ja tuon ainoan näkyvän paikka on melko vaikea viimeistellä sohimatta kissan kroppaan onkaloita. Karvat elukalle raapustelin vasta viime tingassa kun tajusin, että se voisi ehkä tarvita jotain pintatekstuuria (eli en alunperin suunnitellu mitenkään koko työtä). 

Mutta nyt kuvia. Kissa ei ole saamassa maalia päälleen pitkään aikaan, joten en viitsi sinne asti odotella postauksen tekemistä.Sellanen kissa. samalla kertaahan tein tietysti yhden rotankin, mutta se menee tuonne toisen blogin (Villit & Kesyt) puolelle.

Pitäisi yrittää muovata useammin kissoja ja suoraan massasta nimenomaan. Eläviä malleja kun pyörii nurkissa oikeasti niin mahdollisuuksia saattaisi olla (edellyttäen ettei kissanpentu ole jossain kielletyssä paikassa kun muovailen), vieläpä hyvin erilaisina yksilöinä. Referenssiä on siis sekä isoon, pyöreään kollikissaan että pieneen puikulamaiseen pentuun (kohta teiniin).

Tuon enempää ei savikissasta ole kuvia, ei ole hirveän kuvauksellinen tekele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.