4. elokuuta 2015

Kumirotta, jota kutsuin Cheddariksi

Ei siksi, että juustot jotenkin liittyisivät rottiin mitenkään. Mustarottia ei nimittäin ole lemmikkinä (lukuunottamatta niitä tapauksia, kun luonnosta on poimittu poikanen tai poikue ihmislähtöisesti kuntoutettavaksi tms.) joten niillä ei ole juuston kanssa mitään tekemistä.

Cheddar vaan kuulosti hauskalta, ja loppufiksailun päätteeksi heppu sai nimekseen Roddar Cheddar. Ei mitään hajua että miksi, mutta nauran tälle.

Ja siksi mustarotta, koska se sopii niihin stereotypioihin paremmin kuin isorotta. (Täten kauhuleffojen rottaklisee istuisi paremmin mustarottiin kuin 'tavallisiin rottiin', mutta mistäpä maallikko sitäkään älyäisi...)

Ostin tämän rotan siis joskus jostain, aikana kun leikittiin vielä paljon dinoilla (eli olin penska), ja tuollaiset pöröillä täytetyt kumieläimet olivat omalla tavallaan parhaita ikinä. Samasta sarjasta löytyy taloudesta myös mm. hämähäkki, skorpioni ja varsinkin useita liskoja ja krokotiileja.

Mutta nyt niitä kuvia Cheddarista. Kuvat eivät ole mitään uusia, en vain ole aiemmin tajunnut laittaa niitäkään blogiin.

Realismia herra Cheddar ei ole nähnytkään... Tai varsinkaan sen tekijät. Ja pidän sitä uroksena, vaikkei asiaankuuluvaa kalustoa siltä löydykään. Pisteet valmistajalle tosin siitä että rotta yleisolemukseltaan on kyllä rotan näköinen ja melkolailla kai kokoinenkin (en tiä minkälaisia mustarotat on käytännössä, ovat Suomessa liki kokonaan sukupuuttoon kuolleita). Oikeaan kesyrottaan verrattunahan Cheddar on pieni, mutta mustarotat yleensäkin ovat isorottia pienempiä ja solakampia. En silti sanoisi että rotan pää on juuri tuollainen kuin tällä, plus että sen ilme on aika huvittavan kliseinen. Tulee joku näätäeläin hiukan mieleen.

Oransseja silmiähän ei rotilla esiinny (yleensä edes niistä mitään oleellista tietämättömässä fiktiossa), ja punaisiakin enimmäkseen vaaleissa väreissä - nimenomaan enimmäkseen. Turkin värityshän voisi Cheddarilla viitata marteniin (joka löytyy SKeYn sivuilta), mutta nuo silmät tosiaan... Ja koska se on mustarotta, se ei oikein voi olla marten.

Jätän sen sikseen koska ei tuollaisia epärealistisia kumieläimiä voi alkaa arvostelemaan miksikään edes leikillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.