24. syyskuuta 2018

Nimen ytimestä

Taidan jossain välissä uusia blogin piirroskeskeisen sivun. Eihän se kovin vanha ole, mitä sisuksiin tulee, mutta päivitystä se kaipaa.

Lisäksi olen tietysti töhertänyt lisää kuvia vähän väliä, joten niitä pitäisi digitoida. Lisäksi pitäisi blogittaa kaikkea moskaa mitä on tullut töherrettyä laittoman kauan sitten...

Ennen-jälkeen, vähänkuin. Colortime -tussit ja säiliösivellin. Aika usein pesen sivellintä paperin kulmaan, mutta onpa tuolla keinolla tullut tehtyä myös esim. varjoa hevosen jaloksiin tai tehtyä jotain hölmöä sävysotkua sen ympärille. 

Ja ihan tässä hetki sitten keksin, että alanpa ottaa projektiksi värittää vanhoja piirustuksia koneella. Laitan niihin jotain taustan tapaista myös, mikä tekee hommasta heti sisällökkäämpää. Koska laitan digivärityksiin paljon vaivaa, ja koneen kanssa tapahtuvat kämmit ovat olemassaoleva riski, tuppaan tallentamaan erikseen tietyt työvaiheet. Keskimäärin teen kaikki kuvani kerralla valmiiksi, joten en yleensä tallentele erikseen versioita kuvankäsittelyohjelman tiedostomuotoon. Samalla saan blogiin sopivaa materiaalia "tällä tavalla tein tämän" -tyyppisiä artikkeleita varten.

Varmaan arvaattekin, mitä eläimiä nämä digiväritysten kohteet keskimäärin ovat. Hevosiapa tietenkin.

Postauksia kuvanteon kulisseista on siis tulossa. Tutoriaaleja ne eivät ole, mutta on ihan hauskaa jos joku saa niistä revittyä hyötyjä (siinä samalla kun vahingossa pöllii meikäläisen piirtokämmit, ehehe).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.