1. toukokuuta 2016

Poks

Nyt kun olen töissä kaupungissa, pystyn repimään siitä mahdollisuuden hyöriä kaupoilla aina töiden jälkeen kun se loogiselta tuntuu. Ei siitä käveleksimisestä haittaa ole, enkä itse ainakaan keräile rahaa - se on käyttötavaraa. (Erikoiset, ulkomaalaiset, harvinaiset ja vanhat kolikot ovat asia erikseen, niitä omistan purkillisen.)

Tulipi tuossa ostettua pari uutta Schleichiä, tarkemmin sanoen seisova friisiläisori ja tuoreempi clyderuuna. Pamautan heti kritiikkini tähän ja totean, että laatu ei yllä läheskään sinne mihin sen pitäisi, vaikka onhan tuo clyde sentään vähän älykkäämmän oloinen kuin se kaamea muutama vuosi sitten myyntiin tullut. Silti kummallakaan herrasella ei ole mahaa nimeksikään ja varsinkin clyde istuu liian hyvin siihen määritelmään, joka kuuluu että 'jenkkityyppinen showtankkeri', eli amerikkalaisten jalostama näyttelykylmäverinen. Ne eivät ole enää toimivia työhevosia eivätkä edes anatomisesti näytä työhevosilta, eikä niitä käytetä työtehtäviin vaan pelkkinä näyttelyelukoina. Niiden kintut ovat yleensä tarkoituksella pilatut (lattakaviot...). Tuo muistuttaa vähän sellaista.

Tuo clyde on jopa kivan näköinen tuossa riimussa... Päähänpistokuvailuja vanhalla kameralla.

Päätin tuossa jo ostaessani, että jos suinkin kykenen niin ostan myöhemmin pari lisää kummastakin moldista, että saan kustomoida. Clyde varsinkin kaipaa noin kaksinkertaisesti massaa kroppaansa ja pullamahan. Friisille tekisin ylipäänsä vatsan, jota sillä ei silmäni mukaisesti nyt yhtään ole. Että mikä järki tuossa touhussa on? Pitää kaikki mallit muokata itse paremmiksi että niitä sietää katsoa arvostelematta liikoja... No ei sillä, en tule ikinä olemaan tyytyväinen omiinkaan luomuksiini.

Nimiä uutukaisilla ei tietenkään vielä ole, en ole jaksanut päivitellä 'tallejani' piiiitkään aikaan. Ne tiedot kasaantuvat kummiskin aikanaan näiden omaan blogiin, Kuvikkoon (http://hevosmallikuvat.blogspot.fi/) sitten, kun sen aika on.

En tiedä, olenko ihan hullu kun ostelen välillä malleja, jotka ovat rumia? Kustomointiinhan niitä paljon katselen, mutta pidän ehtona, että omistan myös ainakin yhden OF -mallin samasta muotista. Vertailukohtia täytyy olla. Joku merkki ei tee laatutuotteita ikuisesti vain siksi, koska se nyt vaan on kerran ollut laatumerkki. Schleich oli sellainen, eipä ole enää. Ei ole ollut vuosiin.



Niin ja jee, tämä oli nyt viimeinen niitti siihen, että tämän blogin hiljaiselo piättyypi. Keksin tälle ehkä välillä jotain käyttöä. Kuten eläinfiguurien kamojen tekoon liittyviä tutoja ja yleisiä hevosmallilöpinoitä...

Anatomia, bleh, mutta sävytys ihan OK.

Marraskuusta asti pidin tätä tukossa. En vaan jaksanut sitä turhuuden määrää. Blogin epäsuosiolle on varmaan sata ja yks syytä, joille en mahda itse mitään, ja yksi niistä saattaa olla se etten ole neurologisesti ja aivotoiminnallisesti normaali ihminen. Mee ja tiiä. Kirjoitin aiheesta pari artikkeliakin, mutta julkaisua en tee varmaan ihan tosta vaan.

Juttuja saa aina ehdotella. Kommentteja arvostaisin, jospa niitä joskus tulisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.