18. heinäkuuta 2012

Skannaus ajanvietteenä

Niin, skannaus ajanvietteenä. Minulla.

On niin paljon skannattavaa. Se on rankkaa, koska olen järjestelmällinen tyhmine maneereineni joista en voi luopua. Ja toisaalta olen miettinytkin että kun kerran en keksi mitään järkevää tekemistä ja jumittelen aloillani, miksen tekisi sellaista mikä on pakko saada loppuun joskus, kuten piirrä jotain, kirjoita siitä ja siitä, laita jostain hahmosta ylös uusia asioita - tai skannaa. Niin. Skannaa. Ihan kivaa hommaa se on, paitsi että joskus joutuu jotain kuvaa odottelemaan hiukan pitempään, esim pari kolme minuuttia (yleensä yksi riittää)... Silloin kaivan ehkä piirtelytavarat tähän pöydälle ja vinoin selin yritän piirtää samalla kun skannailen. Tai sitten kirjoittelen esim Schleich -heppojeni tietoja koneelle - sellainenkin projekti minulla on, koska en näe syytä muistaa kaikkea ulkoa. Ja on se kivaa kun on muutakin kuin Viake sitä ja Viake tätä.

Ja tosiaan, se ylitsepääsemätön mikälie on ohi muuten kuin skannailun osalta. Muovitaskuja jäi enää yksi. Ja heti tottakai piti piirtää lisää ja nyt papereita lojuu taas ympäri pöytiä, tosin yritän pitää ne suht kasassa. Ja piirtää valmiiksi ne mitkä kannattaa, loput uhraan jonnekin. Skannailua helpottaa kun päättää montako senttiä kuva tai hahmo paperista valtaa. Minulla on näin. Tai no, en tietenkään ajattele piirtäessä noin mutta yritän tehdä isompia kuvia ehkä.

Melkein kaikki on skannattu. Näin simputin väsyneenä en jaksa tehdä sitä joka sekunti, mutta kun jaksan, se toimii, koska silloinhan projekti etenee.On se jostain syystä huvittavaa kyttiä omia söherryksiä ruudulta pikselimallissa. Ja tökkiä ne nettiin, tosin ei kaikkea. Skannaan huvikseni yleensä, ei ole kuvaa jota ei kannata skannata (paitsi joku ihan oikeasti kauhea), koska eihän kukaan pakota laittamaan sitä nettiin.

Olen myös alkanut turtua jatkuvaan tiedostonimisooloiluun, koska öö... tiedostoni ovat yhtä sotkua yleensä, mutta silti jotenkin järkässä. Skannailu nopeutuu kyllä kun ei kokoajan tarvitse kyttiä mitä skannaa ja millä nimellä ja mihin kansioon. Siksi se alkaa olla aika puista hommaa välillä. Tässä parissa päivässä kehittelin uuden tavan, eli skannaan saman kuvan monesti, ensin sen varsinaisen kuvan jossa on monta kuvaa samasta tyypistä tms ja sitten sen perään rajaan ne sen hahmon muut kuvat erikseen. Eihän se pakko olisi mutta minusta on myös helpompi katsella kuiva koneella kun ei jatkuvasti tarvitse zoomailla. Piirränhän pieniä kuvia yhteen kasaan aika mieluusti.
Ökkei siinä. Taidan vähän kirjustella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.