25. maaliskuuta 2015

Uusia hevosvarusteita mittakaavaan 1:9

Vihdoinkin... Olen saanut sekä tehtyä että kuvattua noita hevosmallien varusteita, tällä kertaa siis pari riimua, yhdet suitset ja parit narut. Mittakaava on otsikon mukaisesti 1:9 eli traditional, jos Breyerin termejä käytetään.

Ostin tuossa joku aika sitten tekonahkanauhaa, jota myytiin värisävysatseissa. Mahtavaa! Kerrankin pääsin leikkimään niillä väreillä, mitä en ennen ollut käyttänyt. Jos vaan materiaalia riittää (ja/tai saan jatkossakin ostettua lisää), tulen varmaan kokeilemaan vaikka mitä näiden kanssa. Haluan tehdä ensisijaisesti noita perus jenkkiriimuja.

Tällä kertaa kokeilin riimujen kanssa myös jotain, mitä en ennen ollut kai tajunnut, mutta joka helpotti riimujen tekoa paljon - tein poskihihnat kokonaan rautalangasta (tai siis korupiikistä), jonka päihin jätin/tein renkaat. Säästää tosiaan vaivaa.

Mut nyt niitä kuvia.

-

Ensiksi on vuorossa punainen riimu. Poskihihnakokeilun ensimmäinen kohde. Riimusta tuli suhteettoman lyhyt, ja paksujen remmien takia jouduin tappelemaan solkien kanssa... Mutta ne kuitenkin toimivat ihan hyvin. Riimun seuraksi tein tuollaisen hakasellisen narun ketjulla. Yllättävän kätevä juttu sekin, joskin ymmärrän jos sitä ei hevosten rytkyissä tavallisesti nähdä. Turvallisuusriski.
- Riimu näyttää tyhmältä tästä kulmasta katsottuna.-

Seuraavaksi violetti-keltainen riimu. Heh. Värit ovat aika omat... Ja blogin.Tämä onnistui tavallaan paremmin kuin edellinen; ei ole liian lyhyt. Mutta korupiikkien mitta ei riittänyt sopivan väljiin renkaisiin, joten leuka- ja niskaremmit yhdistävä rengas teki liitoksesta melko jämäkän. Soljet toimivat paljon paremmin myös, koska tein ne pyöröpihdeillä. Violetin ja keltaisen narun puutteessa narun väriksi valikoitui sininen, enkä nyt halunnut siihen ketjua (yleensä laitan ketjua kaikkialle).


-

Harmaa arabiriimu. Jahka keksin jostain jotain hyvää nahkanauhaa, voisin tehdä sellaisia oikeasti arabiriimun näköisiä (ainakin melkein...), ohuita riimuja. Mutta nyt tämä harmaa. Patittaa vaan se kun en omista mitään hyvän väristä hevosta, jolla tuo ei näyttäisi vain tylsältä. Koska harmaa riimu harmaalla tai valkoisella hevosella ei ole pukeva.- Pitää joskus tehdä jenkkiriimu, jossa on soljet molemmilla puolilla...
-

Esittelen tähän väliin, kun riimuja kerran on, yhden vanhemman tummanpunaisen nahkariimun. Kuvia ja omaa hupia varten olen viritellyt tuota ketjua huvin vuoksi ihan miten sattuu (ihankuin olisi oikein tunkea rautaa jonkun suun kautta pään ympäri). Tällä riimulla on mukana myös musta niskapehmuste, mikälie...
Remminpäät taitaa olla vieläkin liian pitkät, ja koko riimu itsessään on erittäin löysä. Mieluummin kuitenkin niin kuin siten kuten yleensä näkee, eli ahdas ja pitkä riimu ja just ja just soljista läpi menevät remmit. 


- Jee, se kestää kiskomista!

- Riimu melkein löysimmillään - vielälöysempänä se valuisi päästä.

-

Sitten vuorossa ovat suitset. Ruskeaa ja punaista tekonahkanauhaa... ja kun kerrankin yritin tehdä uskottavammat pitkät solkipalat poskihihnoihin, niistä tuli niin pitkät että säätövara loppuu kesken! Halusin säästää itseäni ärsyttäviltä remminpäiltä... Bläh. Mutta tässä ne nyt silti on.

Kuolain on vaan kuvaamisen vuoksi mukana, ja on tehty joskus aiemmin. Olisin laittanut myös kankiketjun tai jonkun remmin siihen tilalle, jos se ei olisi niin älyttömän hankalaa.

Ohjat ovat vanhat.


-

Naruja en kehdannut erikseen kuvata enkä esitelläkään, kun menivät tuossa riimujen mukana.

Peukkureistakin tekisi mieli kirjoittaa... Katsoo nyt milloin jaksan tehdä niistäkin jotain, nimittäin uusia rottia olisi aikomus muovata. Olen myös tehnyt kokeilumielisen nahkaliivin toiselle ratsastajanukelle. Mustan nahkaliivin vuoro on sitten myöhemmin...
Ja korupuun ohje pitää joskus skannata ja kirjoittaa puhtaaksi tänne. Vielä tämän lisäksi löytyy kaikkea mahdollista postattavaa, koska en ole jaksanut päivittää aikoihin.

Ja hei, olen myös ajatellut tehdä sellaisen "massapostauksen", eli listaisin erilaisia ilmakuivuvia (askartelu)massoja ja tekisin kaikista jotain pientä (rottia...). Siitä voisi olla jollekin jotain hyötyä. 
- Kapel -askartelumassasta muovattu dumborotta. Maalaan tämän joku päivä huskyksi akryyleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.