7. kesäkuuta 2017

Tuhru

Tuossa lukiessani juttua Breyer -hevosista tuli mieleeni aikomus piirtää digitaalisesti. Otin piirtikseni, aukaisin Paint shop Pro seiskan ja rupesin suhertamaan jotain äärimmäisen geneeristä: hevonpäätä.

Toive oli, että kun lineart oli varjostettu, voisin leikkiä sumennstyökaluilla ja tehdä siten sävyjä ja syvyysvaikutelmia. Turha aie.

Mikään ideoistani ei toiminut, kun tarvitsemaani sumennuksen astetta ei millään brushilla saa ja ilman brushia olisin joutunut rajaamaan jokaisen kohdan lassolla. Samalla olisi jäänyt teräviä rajoja, mitä en kyllä pätkän vertaa halunnut. Päätin siinä sitten, että olkoon koko homma. Talteen jäi vain versio A, selvärajainen lineart. Ehkäpä jaksan joskus tehdä siitä pienennetyn version, jota sitten sumentelen brushilla...

Ei sanaakaan perspektiiveistä.

Ehkä mie joskus tajuan, miten oikeasti tehdään dynaamisia ja anatomisesti oikeellisia heppakuvia, jotka eivät näytä jostakin sarjakuvalehdestä riivityiltä.

Tämmöstä nyt tänään. Kerta hevosmallipuolelta olen vähän hakusessa blogittamisen suhteen (runsaudenpula ja alemmuuskompleksi eivät ole kiva yhdistelmä), niin tungetaan vaihteeksi julki sitten pelkkiä tuherruksia hepoista. Eikä edes mitään vaihekuvia, hui. No, ehkä on parempi etten opeta ihmisiä kopioimaan virheitäni, hehe.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.