1. syyskuuta 2015

Musta arabiriimu traditional -kokoon

Tein siis tuossa kerran mustasta nahasta, rautalangasta ja ketjusta arabiriimun.

Ei mitään sen ihmeellisempää sinänsä, riimu on hyvin yksinkertainen. Mitään ylimääräistä ei ole. Remmejä ei ole leikattu täysin siististi, vaikka tietysti sellaista tavoittelin mutta saksipelillä se ei noin ohuen suikaleen kansa yleensä onnistu. Solkien kanssa pelasin nyt kuitenkin varman päälle, ja tein niitä kaksi, kummallekin puolelle päätä. Remminpäät leikkasin myös symmetrisesti saman pituisiksi, ei liian pitkiksi, vaan niin että jotain säätövaraa on.

Tarkkaan katsoin mille korkeudelle turpahihna asettuu, sehän ei saa oikeasti olla liian alhaalla. Juuri siksi on nuo säätömahdollisuudet. Kuvatessa turpis tosin taisi olla jossain siinä nenäluun kohdilla - näen kyllä usein valokuvia oikeista tilanteista missä turparemmit on sijoitettu ihan liian alas! (Jonkun hackamoren kanssa se voi olla sitten tervemenoa.)

Riimuun kuuluva nahkainen ja ketjullinen naru ei ole kuvissa, kun näyttää hömpältä jos riimun ketjuosan päässä on vielä toinen ketju...

Voisihan sitä enemmänkin alkaa tehdä arabiriimuja. Jos suikaleita jää yli niin niitähän käyttää sen jälkeen muuhun, esim. noihin Schleichien riimuihin tai muuta. Tai koirien kaulapantoihin...

Parissa noista kuvista laitoin narun kiinni eri tavalla, se ketju ei purista niissä. En tiedä onko miten yleistä oikeissa tilanteissa, mutta tuollaista kaksinkertaista ketjua näkyy joskus joissain kuvissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan vain jos on jotain kunnon asiaa, danke.